Het mannenbandje of male sling is een oplossing voor mannen met een milde tot matige incontinentie welke is ontstaan na bijvoorbeeld een operatie voor prostaatkanker. Het mannenbandje ondersteunt de plasbuis en/of bekkenbodem bij bijvoorbeeld hoesten of tillen, zodat urinelekkage kan worden voorkomen. Dit bandje is niet geschikt bij mannen die bestraald zijn.

Er zijn verschillende types op de markt. Wij gebruiken de AdVance (Boston Scientific) male sling. Van deze male slings is op dit moment het meeste wetenschappelijk onderzoek beschikbaar. Het percentage succes van deze sling is rond de 45-60%. Dit betekent droog of soms een klein drupje urineverlies. We houden de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van male slings scherp in de gaten om zo steeds de beste techniek te gebruiken.

De male sling wordt ingebracht via een snede in het kruisgebied. De operatie duurt ongeveer een uur. U blijft een nacht in het ziekenhuis met een katheter. Deze mag de volgende ochtend verwijderd worden, hierna kan u naar huis.

Het is bewezen dat het risico op complicaties vermindert naarmate de uroloog de ingreep vaker doet. De urologen van het ZaansMC, zijn gespecialiseerd in het plaatsen van protheses en doen deze operatie vaak, waardoor het risico op complicaties laag is. De uitkomst van onze uitgevoerde behandelingen wordt periodiek gepubliceerd op de nieuws pagina.

Neemt u contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden of het maken van een afspraak.

Voor onze informatiefolder (PDF) klikt u hier.