dr. Afina Glas
is uroloog in het Zaans Medisch Centrum en heeft veel ervaring met het plaatsen van urologische protheses (male sling, sluitspierprothese en erectieprothese), penis kromstand correcties en urethrareconstructies. Ze vind het een uitdaging de functie van de penis of plasbuis zo goed mogelijk en zonder kans op terugkeren van het probleem te herstellen. Dit vereist een goede keuze van de operatietechniek na nauwkeurig diagnostisch onderzoek. De operatie zelf is precisiewerk. Zij vindt het belangrijk om de kwaliteit van zorg blijvend te verbeteren en doet dit met grote toewijding en op een persoonlijke manier.

Zij is in de penis en plasbuis chirugie opgeleid door emeritaat prof. dr. Eric Meuleman,  VUmc te Amsterdam, dr. David Ralph, University College Hospital London en prof. dr. Steven K. Wilson, University of Arkansas. Ervaring heeft zij opgedaan als staflid in het VUmc te Amsterdam (2008-2010) en als staflid in het RadboudUMC te Nijmegen (2010-2012). Sinds 2012 heeft zij een eigen praktijk in het ZaansMC te Zaanstad en hier heeft zij het aandachtsgebied: de behandeling van penis en plasbuis problemen verder uitgebouwd.

In 2017 is het ZaansMC uitgeroepen door de Nederlandse Vereniging van Urologie tot centrum voor de implantaties van erectieprotheses voor de regio NoordHolland en Amsterdam.

Samenwerking
Om kwalitatief goede zorg te leveren is teamwork belangrijk. Samen met ons team  urologie binnen het ZaansMC proberen we u zo goed en spoedig mogelijk te helpen. Omdat het gaat om gespecialiseerde zorg in de regio werken we samen met het AmsterdamUMC. We werken volgens de nieuwste inzichten en laatste richtlijnen, maar belangrijkst is dat we de beste behandeling doen die toegesneden is op uw specifieke situatie.

TEAM
Drs Jesse Paulus, uroloog Zaans Medisch Centrum
Drs Garry Pigot, uroloog VUmc
Drs. Brechje Ronkes, uroloog VUmc
Dr. Wim Levens, uroloog Maxima Medisch Centrum, Veldhoven.
Dr. Andreas Meissner, uroloog AMC te Amsterdam
Drs. Marlies Kuyt, arts-seksuoloog te Amsterdam
Drs Egbert Kluijver, seksuoloog Woerden
Drs. Gertruud Borst, seksuoloog Castricum
Drs. N.A, Roussel, seksuoloog psycholoog AMC
Bekkenfysiotherapeuten, Fysio Centrum Zaandam